SENARAI ARTIS/BAND

MuzikROCK
Dulu, kini & selamanya... muzikrock.com
Kembali

SYJ
(Rock)
BIODATA

NAMA PENUH Syed Yusuf Jamalulail
DITUBUHKAN 1990; Ipoh, Perak

PENYANYI Allang
GITAR Amir
Rosli (Rosli Jantan; pernah menyertai kumpulan Handy Black & Sherox)
BASS Addy
DRAM Junn
Eduat (Syed Noor Eduat bin Syed Yusuf Jamalulail; lahir 1961; meninggal dunia pada 11 Oktober 2006; pernah menyertai kumpulan Sofea @ SYJ '86)

ALBUM Khudrat (1990)
ALBUM KOMPILASI 4 Kumpulan Rock Terbaik! - Pelbagai Artis

TRIVIA Setelah kumpulan SYJ era Battle Of The Bands '86 menukar nama mereka kepada Sofea pada 1987, Syed Yusuf Jamalulail telah mengasaskan pula kumpulan SYJ yang baru pada 1988. Kumpulan tersebut cuma sempat menggunakan nama SYJ ketika membuat persembahan pentas. Mereka menukar nama kepada Ariwatan apabila mendapat tawaran merakamkan album pertama pada 1989. Pada 1990, Syed Yusuf Jamalulail sekali lagi mengasaskan kumpulan baru yang juga menggunakan nama SYJ. Dalam sejarah muzik rock tempatan, apabila disebut nama kumpulan SYJ, ia biasanya merujuk kepada kumpulan SYJ yang pertama, iaitu kumpulan yang lebih dikenali sebagai Sofea.

Kumpulan SYJ yang dipaparkan di sini tidak terlibat dalam Battle Of The Bands '86. Sila rujuk maklumat kumpulan Sofea.

Rosli (gitar) dan Eduat (dram) tidak sempat merakamkan album apabila kumpulan ini dibubarkan.

Rekabentuk laman web & pengumpulan maklumat oleh Kamal
Hakcipta laman web 2006-2008
khyswebdesign
Lain-lain hakcipta adalah terpelihara

PENAFIAN Semua isi kandungan dan bahan-bahan dalam laman web Muzik Rock (www.muzikrock.com) ini termasuk maklumat, tulisan, gambar, senikata dan klip audio/video adalah hak milik eksklusif para individu, penulis, karyawan dan artis serta pihak media cetak, stesen TV dan syarikat rakaman yang berkaitan, sama ada dinyatakan atau pun tidak. Sebarang penyalahgunaan bahan-bahan dalam laman web ini adalah ditanggung sepenuhnya oleh mereka yang tidak bertanggungjawab tersebut